Peki ama nasıl affedeceğim ?

Affetmek ve unutmak, iyi insanlar içindir….

(SCHİLLER)

Bir gün bir profesör öğrencilerine sorar. Bir hayat deneyimi öğrenmek ister misiniz?

Yarınki derse 2 kg patates çuvalı getirmelerini söyler. Herkesin mutlaka derste olmalarını ve çuvallarını da yanlarında getirmelerini. Herkes merakla ertesi gün derse gelir ve yanlarında patates çuvalları da tabii ki. Öğretmenleri onlara bu çuvalları herkesin sırtlarına almalarını söyler.

patates cuvali

Herkes çuvallarını sırtlarına alır ve bağlarlar. Tam bir hafta bu çuvallarla yaşamaları gerektiğini. Bu çuvallar ile yatacaklar, bu çuvallar ile birlikte yemek yiyecekler hatta tuvalete dahi çuvallarla girecekler. İlk birkaç gün kolay geçer ama gün geçtikçe çuvallar ağırlaşır ve artık vücut ısısıyla da birlikte patatesler kokmaya hatta çürümeye ve sulanmaya başlar. Tabii ki ağırlıkları da artar. Ayrıca etrafında bakışlarından oldukça rahatsız olmaya başlamışlardır.

Yedinci günü sabırsızlıkla bekleyen çocuklar derse geldiklerinde önce çuvallarını bırakırlar. Rahatça sıralarına otururlar ve profesör onlara döner şöyle der. Ne hissettiniz? Tabii ki doğal olarak patates çuvallarını taşımaktan dolayı zamanla oluşan sıkıntıları anlatır öğrenciler. Koktuğunu, ağırlaştığını ve taşıdıkça bunun zorlaştığını. Dahası bu sıkıntıdan dolayı da akıllarının hep çuvalda olduğunu.

İşte der profesör bırakamadığınız her düşünce, size aynen bunu hissettirir.

Neden affetmeliyim

Affetmek öncelikle kendinizi affedemediğinizi kişinin düşüncesinden ona duyduğunuz tüm kırgınlık, kızgınlık duygularından özgürleşmektir.

Bırakmak ve affetmek her zaman hafifliktir.

Affetttiğimiz zaman karşımızdaki kişiye bir iyilik yaptığımızı düşünsek de en büyük iyiliği kendimize yapıyoruz. Affetmek en önemli ve en başta yapmamız gereken tutumlar arasında yer almakta. Çünkü aynı patates çuvalları gibi sırtımızda gün geçtikçe ağırlaşan bir yük gibi. Üstelik bu konuları ve kişileri düşündükçe biz hayatta ilerleyemiyoruz. Affetmek sizi yaşamda daha hafif hissettirecek. Bu düşünceleri bıraktıkça kendiniz oldukça yaşamda çok daha farklı yollara ilerleyeceksiniz. Affetmeye başladıkça içindeki huzur artacak.

Geçen gün danışanımla yaptığım bir çalışmada eğer anneni affedersen ne olur? Annemi affetmek mi hocam? Anneler affedilmez ki onlar her zaman haklıdır. Peki haklı olmasına rağmen karşılaştığın bu davranışla beraber sen içindeki üzüntüyü nasıl bırakacaksın?

affet

Affetmek bir büyüklük değildir.

Affetmek kabul etmektir. Biz karşımızdaki kişiyi ve tutumları affetmeye başladığımızda orada yer alan dersleri ve olayları da kabule geçeriz. Her kabul bizim kabımızı daha da genişletir. Bizler on yaşında karşılaştığımız bir olay neticesindeki tutumumuzun yerine şimdi artık otuzlu yaşlarda yer alan tutumumuz daha farklı olacaktır. Ama otuz yaşına gelmiş olsak da hala kendimizi on yaşında ki duygu ile hissettiğimiz için bu anıyı yerli yerinde tutuyoruz.

Bu anıları değiştirdikçe ve olayların bizdeki hisleri yerini olumlu hislere bıraktıkça olaylara bakış açımızda değişecektir. Artık sen küçük bir kap gibi değil tüm olayları büyük bir kap gibi karşılayacaksın ve sen büyüdükçe o olay senin kabında belki de iki parmak bir yer alacak. Halbuki sen küçücük bir kapken senin o olay karşısında kabın dolup taşıyordu değil mi?

Sen büyüyüp geliştikçe olayların yeri senin algında yer değiştirir. Bundan dolayı amacımız bakış açımızı değiştirmek ve kişileri ve olayları olduğu gibi kabul edebilmek için affetmektir.

Bundan dolayı affetmek kendimize yaptığımız en güzel eylemdir. Affetme öncelikle kendi yaşamımızda kendimizi affetmeyle başlar. Bizler kendimize şefkat gösterdikçe değerlerimizi fark ederiz.  Yukarıda bahsettiğim gibi çocukluğumuz da yaşamış olduğumuz travmaları kendimizde değiştiremeyiz lakin orada bulunan hisleri dönüştürebiliriz. Bizi ihmal eden ebeveynlerimizi olduğumuz gibi kabul edebiliriz.

Affetmek
Affetmek

Affetmek burada başlar. Kabul etmek erdemi oldukça yüce bir erdemdir. Bu erdemi geliştirdikçe bizler de yaşamımızda da bolluk ve bereket akışı başlar. Öncelikle anne ve babamızı olduğu gibi kabul ederek bu akışı kendinize açmış olursunuz.

Peki ama nasıl affedeceğim?

Bu konuda youtube kanalımızdaki özellikle kadınlar için hazırladığım affetme meditasyonumuzdan yararlanabilirsiniz.

Eğer bu konuda çok çok kendinizi zorlanmış hissediyorsanız mutlaka bir danışmanlık alabilir ya da eğitimlerimize hazır hissediyorsanız devam ederek kendinize daha huzurlu bir hayatı oluşturmuş olabilirsiniz.

Özellikle tekrar ifade etmek isterim ki affetmeyen herkes kendini ve başkalarını sırtında bir patates çuvalı gibi taşır. Yüklerinizi tek tek kolaylıkla bırakmanız niyetiyle….

Ülkemizde ThetaHealing Seminerleri konusunda ilk akla gelen isim olan Reyhan İldaş, düzenli olarak online ve yüz yüze seminerler düzenlemektedir.

Reyhan İldaş ICF Koç ve Eğitmendir. Temel ve Yaşam Koçluğu eğitimleri yanısıra Theta Healing Eğitimlerini de Master düzeyde vermekte olup halen Göktürk Merkezli Olan İstanbul ofisinde Online ve Yüz Yüze eğitimler vermektedir.

24 modül uygulayıcılık ve 17 adet eğitmenlik setifikasına sahip olup tekniğin en üst sertifikasyonu olan Science&Master Eğitmenidir. Aynı zamanda ICF PCC Eğitmen ve Koç olarak da ICF Koçluk eğitimlerini İstanbul Göktürk’te bulunan ofisinde hizmet vermektedir.

Tüm Dünya ile bağlantı halinde olduğumuz bu günlerde danışmanlıklar ve seminerler Zoom Uygulama programı üzerinden olmaktadır. Seminerlerimiz için daha detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz

Bizi sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilir ve youtube kanalımıza abone olabilirsiniz

Bir Yorum Yaz

error: Korumalı İçerik