Mutsuzken insan her ÅŸeyi sorgular ama mutluyken hiçbir ÅŸeyi sorgulamaz. Mutluluk bir seçim midir? Evet mutlu olmak bir seçimdir. YaÅŸam boyunca insan mutluluÄŸu arar. EÄŸer yaÅŸamın içinde neÅŸe, memnuniyet ve tatmin duygularıyla birlikte içi içeyseniz o zaman kendinizi tam ve bütün olarak hissedersiniz. Mutluluk nedir dersek çok farklı tanımlarla karşılaÅŸabiliriz ama içimizde olumlu olan duygular bize kendimizi mutlu olmamızı hissettirir. YaÅŸamın içinde doyuma ulaÅŸtığımız noktada mutluyuzdur.

MutluluÄŸun Belirtileri Nelerdir?

Kendini nasıl mutlu hissedersin desem istediğin hayatı yaşıyor gibi hissettiğinde, hayatı ve hayatın sunduklarını olduğu gibi kabul ettiğinde, hayatından memnun olmayı başarabildiğinde, olaylara karşı pozitif yaklaşabilmeyi kendine öğrettiğinde, hayattan istediğini alabileceğine olan inancın güçlü olup ve başarılı olacağına inandığında, diğer insanlarla olumlu ve sağlıklı ilişkiler kurup ve keyif alabildiğinde, yeni deneyim ve tecrübelere açık olup bundan keyif aldığında, hayatın sunduklarına bugün elinde olanlara ve yarın elinde olacaklara şükür etmeyi kendine öğrettiğinde, hayatın amacını ve anlamı anlamış ve ona göre yaşıyor hissedebildiğinde ve mutluluğu çevrenle paylaşma isteğiyle dolu dolu olduğunda bu ve bunlar gibi birçok örnek mutluluğunun belirtileri olabilir.

Nasıl Mutlu Olacağız?

Stresinizi Kontrol Altına Alın: Günümüz dünyasında birçoÄŸumuzun hayatı çok stresli. Hayatınızda çok fazla stres varsa, stresinizi yönetmek için bazı teknikler öğrenmek ve stresinizi en aza indirmenin yollarını bulmak gerekmektedir. Kendinize zaman ayırmak, sevdiÄŸiniz aktiviteleri yapmak, öz bakımınıza, saÄŸlığınıza, beslenmenize ve egzersiz yapmaya zaman ayırmak stresinizi kontrol altına almak için olumlu adımlardır. Zamanınızı doÄŸru bu ÅŸekilde kullanmak stresi etkili bir ÅŸekilde azaltabilir. SevdiÄŸiniz ÅŸeyleri yapmak duygusal ve zihinsel saÄŸlığınız için yararlıdır.

Sevdiğiniz aile bireyleri ve sosyal çevrenizle zaman geçirmek ve sosyalleşmek gibi aktiviteler gününüzü güzelleştirecektir.

Stresinizin yanı sıra kaygı, endişe gibi duygularınız da varsa nefes teknikleri yardımcı olabilir. Nefes egzersizleri yapabilir ve Mindfullnes ya da ThetaHealing eğitimlerine katılabilirsiniz.

Mutluluk Nedir?
Mutluluk Nedir?

Öz Saygınızı Koruyun: Öz saygı, kendiniz hakkında ne hissettiğinizdir.Öz saygınızı geliştirmek için kendinize sevdiğiniz bir arkadaşınıza davrandığınız gibi anlayışlı ve pozitif bir yaklaşımla davranmayı deneyebilirsiniz.

Kendinizi daha az önemsediÄŸiniz ve küçümsediÄŸiniz zamanlara dikkat edin, mesela “Bu iÅŸi baÅŸaramadığın zamanlar çok yeteneksiz ve beceriksizsin” diye düşündün. Peki bunu en yakın arkadaşına söyler miydin? Büyük ihtimalle hayır. Onu yüreklendirici ve tekrar denemesi için destek verirdin. O zaman kendin içinde aynısını yapabilirsin. Kendinizde aynı desteÄŸi, saygıyı ve cesaretlendirmeyi hak ediyorsunuz.

Sağlıklı Bir Yaşama Sahip Olmaya Çalışın: Sağlıksız beslenme ve kötü alışkanlıklar mutlu bir yaşama engel olacaktır.Zor zamanlarda zararlı alışkanlıkları çare olarak görmek cazip gelebilir çünkü acı veren duyguları uyuşturmak konforlu olabilir.

Sağlıklı bir bedene sahip olmak mutlu olmanızı sağlar. Diyetinize dikkat etmek ve sağlıklı seçimler yapmak duygusal olarak kendinizi daha güçlü hissetmenizi sağlayabilir. İstediğiniz ve istediğiniz gibi bir görüntüye sahip olmak özgüveninizi arttıracaktır. Ayrıca iyi bir beslenme, beyninizin ve vücudunuzun daha iyi çalışmasına yardımcı olur. 

egzersiz

Egzersiz Yapın: Günlük yapılan orta düzeyde ki egzersizler bile ruh halinizi iyileştirmede etkili olacaktır. Özellikle doğada vakit geçirmek huzurunu arttıracaktır. Stresinizi atmakta doğa size fazlasıyla iyi gelecektir. Ayrıca daha enerjik olmanıza, kalbinizi sağlıklı tutmanıza ve daha iyi uyku uyumanızda fayda sağlayacaktır.

SevdiÄŸiniz ve yapmaktan keyif alacağınız bir egzersiz seçin. EÄŸer faydası olacaksa bunu bir arkadaşınızla yapın veya sevdiÄŸiniz müziklerle birlikte yapın. 

Yeterli uyku almak: Günlük yeterli uykuyu alabilmek çok önemlidir.Bir yetişkinin vücudunun ve zihninin tamamen dinlenmesi için ihtiyaç duyduğu ortalama uyku süresi yaklaşık 7 ile 8 saat aralığındadır. Uykunuzu bozabilecek düşünce ve duygulardan arınmak için uyumadan önce yatak odanızı havalandırmanız ve huzurlu bir ortam yaratmanız uygun olacaktır. Uyumadan önce olumlamalar dinlemeniz yine pozitif bir zihin oluşturmanızı ve uykuya hızla geçmenizi sağlayacaktır. Bir sonraki gün yapacağınız işleri planlamanız ve bunları gerekiyorsa listelemeniz, planlı ve programlı olmanız huzurlu bir uyku için yardımcı olacaktır.

Sevdiklerinizle Daha Çok Zaman Geçirin ve Sosyalleşin: Sevdiğiniz insanlarla zaman geçirmenin mutluluğu arttırmada çok etkili olduğu bir gerçektir. Aile üyeleri, sevdiğiniz arkadaşlar veya partneriniz ile geçirilen zaman ruhunuza iyi gelecek, mutlu anlar biriktirmenize ve sosyalleşmenizi sağlayacaktır.

Kısa seyahatler planlamak, tatil yapmak ve kısa molalar vermek mutluğunuzu çoğaltacaktır. Kendinize ayıracağınız zamanlar kendinize duyduğunuz sevginize ve saygınıza katkıda bulunacaktır.

Meditasyon Yapın: Meditasyon yapmak odaklanmayı, anda kalmayı, rahat ve sakin kalmanızı sağlayacaktır. Ayrıca bedensel ve zihinsel dengelenmenize katkı sağlayacaktır.

Sizler için hazırlamış olduğumuz olumlamaları ve meditasyoları youtube kanalımızda bulabilirsiniz.

reyhan ildas

Ülkemizde ThetaHealing Seminerleri konusunda ilk akla gelen isim olan Reyhan İldaş, düzenli olarak online ve yüz yüze seminerler düzenlemektedir.

Reyhan İldaş ICF Koç ve Eğitmendir. Temel ve Yaşam Koçluğu eğitimleri yanısıra Theta Healing Eğitimlerini de Master düzeyde vermekte olup halen Göktürk Merkezli Olan İstanbul ofisinde Online ve Yüz Yüze eğitimler vermektedir.

24 modül uygulayıcılık ve 17 adet eğitmenlik setifikasına sahip olup tekniğin en üst sertifikasyonu olan Science&Master Eğitmenidir. Aynı zamanda ICF PCC Eğitmen ve Koç olarak da ICF Koçluk eğitimlerini İstanbul Göktürk’te bulunan ofisinde hizmet vermektedir.

Tüm Dünya ile bağlantı halinde olduğumuz bu günlerde danışmanlıklar ve seminerler Zoom Uygulama programı üzerinden olmaktadır. Seminerlerimiz için daha detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz

Bizi sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilir ve youtube kanalımıza abone olabilirsiniz.

Bir Yorum Yaz

error: Korumalı İçerik