Zaman soyut bir kavramdır. Zamanı durduramaz, değiştiremez ve geriye alamayız. Zamanı doğru şekilde yönetmek ve verimli kullanmak önemlidir. Bazı günler zaman hızla akıp giderken, bazı günlerde zaman hiç geçmez. Bunun sebebi zamanı ne kadar verimli kullandığımızla ilgilidir. Bazen zamanının durması bizim işimize çok yarar. Zaman algınızı zihninizde genişletip açabilir ve yapılacak işlerinizi burada daha da çok zamana yayarak yapabilirsiniz.

  • Zaman insanlar için bu kadar değerliyken neden tam yerinde kullanmayı bilemeyiz?
  • Geri alınamayan bu kadar kıymetli bir değerin neden farkında olmayız?
  • Bazen zaman yönetimini yapamadığımız günlerde ne kadar çok kaybınızın olduğunu fark ettiniz mi?
  • Değerli olan vaktinizi boşa harcayarak zamanınızı gereksiz kişilerle ya da işlerle vakit geçirerek harcadığınızı düşündünüz mü?

Zamanın önemini genellikle yaş aldıkça yani farkındalık arttıkça anlaşılır. Geçmişe bakıp keşke dememek için bugünden zaman planlamasını iyi yapmak gerekmektedir.  Yapılması gereken acil bir işiniz olduğunda, ya da yaklaşmış bir sınavınız varsa o zamanlarda çok daha değerli olur zaman. Eğer zamanı olması gerektiği verimlilikte ve doğru şekilde kullanabilsek yapılması gereken işler için yeterli zaman olacaktır. Sadece zaman için değil, kullanmayı bilmediğimiz hiçbir şey değerli olamaz. Bu yüzden zamanı bizler için değerli kişiler ve işlerle geçirmeliyiz ki zaman da bize değer kazandırsın.

Varlığı ile bize yaşamda öğretici rolü olan, bugünden daha bilgili, daha mutlu, daha hayattan keyif alan birer birey olmamıza katkı sağlayacak, harcadığımız zamana değer insanlarla birlikte olmalıyız.

Zamanı verimli kullanmak
Zamanı verimli kullanmak

Zamanı verimli kullanmak ne demektir?

Yapılması gereken işlerinizi önem ve aciliyet sırasına göre planlayarak, program yaparak, en kısa sürede en iyi şekilde yapmaya çalışmaya zamanı verimli kullanmak denir. Zamanı yönetmek önemlidir. Zamanı boşa harcamayıp kendinizi geliştirmek için faydalı şeylerle uğraşmak zamandan en verimli şekilde yararlanma şeklidir.

Zamanı nasıl doğru kullanacağız?

Zamanı iyi kullanmanın en önemli şartı iyi bir uyku düzenidir. Düzenli ve yeterli uyku fiziksel ve psikolojik olarak güne iyi başlamayı sağlar. Atalarımız “Erken kalkan yol alır” diye boşuna söylememiştir. İşlerinizi erkenden yola koyabilir ve günün ilerleyen saatlerinde kendinize zaman ayırabilirsiniz.

Yapacağınız işleri hatırlamak ve atlamamak için ajanda tutabilir ve not alabilirsiniz.

Zamanı en verimli şekilde kullanmak için gününüzü ve haftanızı aciliyet ve önem sırasına göre başa alacak şekilde sıralayabilirsiniz. Güne başlarken bu sıralamaya göre planladığınız işlerinizi bilmek ve bu plana bağlı kalarak yapmak büyük kolaylık olacaktır. Böylece zaman kaybının önüne de geçmiş olacaksınız.

Doğru zamanlarda mola vermek işlerinizi yapma veriminizi arttıracaktır. Saatlerce durmadan çalışmak motivasyonuzu ve dikkatinizi dağıtacaktır. Belirli işler bitince mola vereceğim şeklinde baştan belirlemek çok daha verimli olacaktır.

Dikkatinizi toplamayı öğrenin

Zamanınızı kullanırken sizin için önemli olan her ne konuysa odağınızı oraya getirebilmek için sizin dikkatinizi dağıtan her şeyden uzaklaşın.

Sosyal medya ve cep telefonu kullanımını en aza indirmeye çalışın. Günümüz dünyasında bağımlılık haline geldiğini düşünürsek, çok uzun saatler sosyal medyada harcanıyor. Kendinize sınırlama getirebilir ve kullanımınızı zamanla en aza düşürebilirsiniz. Sosyal medya kullanımını sınırlandırmak ne kadar zaman kazandıracak inanamayacaksınız. Böylelikle dikkatinizi toplayarak kendinizi yapmanız gereken işe odaklamış olacak ve aynı zamanda sizin için değer katan bilgiler edinmiş olacaksınız. Çünkü sizi doğru düşünmeye iten ve aynı zamanda farkındalığınızı açan işlerle de ilgilenmenizi sağlayacaktır.

Okumayı sevmeyi öğrenin. Okudukça beyninizde yeni nöral yollar oluşur. Hatta zamanınızı daha çok okuyarak ve kendinize daha çok değer katacak kitaplarla geçirin.

zamani verimli kullanmak

Zamanı doğru kullanmak ne kazandırır?

Zamanı verimli kullanmak ve doğru yönetmek, hayatın ve işlerin daha verimli ve üretken olmasını ve psikolojik olarak daha mutlu, kaygılardan uzak olunmasını sağlar.

Yapılan doğru planlama ve o planı uygulama yoluyla kişinin kendine ayıracağı zamanı olacağından kendine, sevdiklerine ve hobilerine zaman ayırabilir. Bu şekilde iç huzurunu koruyabilir. Sevdikleri ile olan ilişkiler olumlu yönde gelişecektir.

İşleriniz olması gerektiği gibi akışında ilerlediğinde stres olmazsınız. Motivasyonunuz artar.

Kişinin işlerini yapabileceğine olan inancı artar ve güvenli bir yapıya sahip olur.

Düzenli ve dengeli bir hayatı sağlar.

Hayatta karşınıza çıkan fırsatları görmenize ve değerlendirmesine imkan verir.

Ülkemizde ThetaHealing Seminerleri konusunda ilk akla gelen isim olan Reyhan İldaş, düzenli olarak online ve yüz yüze seminerler düzenlemektedir.

Reyhan İldaş ICF Koç ve Eğitmendir. Temel ve Yaşam Koçluğu eğitimleri yanısıra Theta Healing Eğitimlerini de Master düzeyde vermekte olup halen Göktürk Merkezli Olan İstanbul ofisinde Online ve Yüz Yüze eğitimler vermektedir.

24 modül uygulayıcılık ve 17 adet eğitmenlik setifikasına sahip olup tekniğin en üst sertifikasyonu olan Science&Master Eğitmenidir. Aynı zamanda ICF PCC Eğitmen ve Koç olarak da ICF Koçluk eğitimlerini İstanbul Göktürk’te bulunan ofisinde hizmet vermektedir.

Tüm Dünya ile bağlantı halinde olduğumuz bu günlerde danışmanlıklar ve seminerler Zoom Uygulama programı üzerinden olmaktadır.

Sosyal medyada takip etmek için tıklayın.

Bir Yorum Yaz

error: Korumalı İçerik