Çakralar veya vücuttaki “enerji merkezleri” dünyadaki pek çok kültüre bir şekilde yer alır. Ancak başka hiçbir kültür bu fikri, Tantrik felsefe ve Yoga’dan yola çıkıp Hinduizm kadar geliştirmemiştir.

Çakra (Chakra, şakra) sözcüğü Sankritçe’de, “dönme ve dönüş ya da çark” anlamına gelmektedir. Çakralar tıpkı bir girdap şeklinde dönerek ilerleyen yaşam enerjisinin yapısından da esinlenmiş ve aynı zamanda da TDK’ da yer alarak bu tanıma göre de “İnsan bedeninde bulunan enerjiyi tüm vücuda dağıtan enerji noktaları” anlamında kullanılmaktadır.

Çakralar için bedenimizdeki enerji açılım merkezler olarak da ifade edilmektedir. Çakraların her biri  birbiriye bağımsız olarak dengelenerek, fiziki bedenimizin koruyucu enerji kalkanı olan aurayı oluştururlar. Bizi bir kalkan gibi koruyan ve bizi oluşturan aura  aynı zamanda bizlerin enerji bedenidir.

Aurada ana çakra merkezleri, başımızın en üst noktası olan tepe çakrasından başlayarak baştan aşağıya eterik bedenimizi oluşturmaktadır.

Çakra ne demek ?
Çakra ne demek ?

Çakralar, bilinç potansiyelleri olarak omurganın ekseni boyunca uzanan enerji merkezleridir. Bu şekilde dizilmiş olan yedi ana çakra, yaşam enerjisinin fiziki bedenimize akmasına izin vererek bizi dengeleyerek yaşamın içinde daha kolaylıkla yol almamızı sağlar.

Çakralar hakkında ciltler dolusu şey yazılabilir ve zaten yazılmıştır da. İlginç bir şekilde her çakra, bel kemiğinden dışarı çıkıp ana sinir düğümüne bağlanır. Psişik duyular bu dönen enerji girdapları içinde yer alır.

Her bir çakra, çeşitli hormonal sistemdeki salgı bezleriyle yakından alakalıdır ve bağlantılıdır. Güçlü elektirik alanları şeklinde tanımlanabilecek çakralar, enerji alanlarındaki dönüş yönlerine göre kapalı ya da açık konumda bulunabilirler.
(Baginski ve Sharamon, 2003; Simonsohn, 2007).

Çakraların açık olduğunu nasıl anlarız?

Çakraları fiziksel duyularımızla algılayamayız ancak onlar aurik bedenimizde ikamet ederler. Çakralar, sezgisel enerjilerin depolandığı yerlerdir. Çakralar, Hinduizm dininde genelde çiçek açan Çakralar nilüfer çiçeğiyle temsil edilir. ThetaHealing Şifalandırmasında bu sezgisel enerji merkezlerini açmak ve kullanmak için çeşitli alıştırmalar vardır.

Çakraları fiziksel duyularımızla algılayamayız ancak onlar aurik bedenimizde ikamet ederler. Çakralar, sezgisel enerjilerin depolandığı yerlerdir. Çakralar, Hinduizm dininde genelde çiçek açan, nilüfer çiçeğiyle temsil edilir. ThetaHealing  Şifalandırmasında bu sezgisel enerji merkezlerini açmak ve kullanmak için çeşitli alıştırmalar vardır.

nilufer cicegi

Çakralarımız açık olduğunda enerji olarak kendimizi çok daha iyi hissederiz. Yaşamın enerjisi bedenimize çok daha rahat bir şekilde gelerek dengelendiği için biz de ruhsal olarak kendimizi dengede hissederiz

Çakralar ve Özellikler

Bedenimizde yedi ana çakra yer alır. Her bir çakranın, kendine ait bir rengi, dokusu ve özelliği bulunmaktadır. Aynı zamanda her bir çakranın kendi ne ait olan ışık manyetik alanı farklıdır. Çakraların yaydıkları titreşimden dolayı bu farklılıklar oluşur. Her çakranın kendine ait müzik ölçeğinde notalanmış farklı bir frekansa da sahip olduğunu da söyleyebiliriz.

  • Çakraların enerjileri bedenimizde birleşir ve buradan da auramız oluşur. Aura, fiziksel bedenimizi saran bir enerji bedenidir. Bundan dolayı enerji bedeni, insana ve ruh haline çok büyük etkisi vardır. Fiziksel ve ruh bedenimizin sağlığı bir bütün olması çok önemlidir ve dolayısıyla da enerji bedenimizin de sağlıklı olmasıyla da çok ilgilidir.
  • Çakralar  saat yönünde aynı zamanda da titreşimle dönerler. Bu titreşim saat yönünde dönerken bir yandan da enerji bedenimiz olan auramıza ve buradan da fiziksel bedenimize enerji yayarlar. Çakralardaki enerjiyle birlikte aura ışık bedenimiz ve fiziki bedenimiz bir bütün olarak çalışır. Eğer bir çakra doğru çalışmadığında enerji alanımızda kısaca auramız da yırtıklar ve dejenerasyonlar oluşur. Bu da bedenimizin dışarıdan gelen negatif enerjilere açık olmasına ve böylelikle de enerji kaybına neden olmaktadır.
  • Her çakranın bizim için görevlerii farklıdır ve bundan dolayı da her çakra bizim yaşamımızda hayati önem taşımaktadır.
  • Yaşamda mutlu olmak, yaşamın tadını almak,sağduyulu düşünmek ve karar vermek, ayrıca yaşamın içinde düzgün ilişkiler kurabilmemizi sağlar. Bundan dolayı da öncelikle olumsuz düşünceler yerine yaşamımızda olumlu düşünceler üretebilmeyi kendimize öğretmeliyiz.
cakralar

Çakralar ve Anlamları

Kök çakra

Bu çakra diğer tüm çakraların destek sistemidir. Bollukla ilişkilidir. Bizi dünyaya topraklayan şey bu çakradır. Sanskrit dilinde Muladhara olarak geçer. Kundalininin yuvasıdır.

Sakral çakra

Cinsellik ve bereket ile ilişkilidir. Hareket ve enerji akışı özellikleriyle ilişkilendirilir. Sanskrit dilinde Svadistanna olarak geçer.

Solar pleksus çakrası

Burası empatik psişik duyularınızın –içgüdüsel duygunuzun- olduğu yerdir. Sanskrit dilinde Manipura olarak geçer.

Kalp çakrası

Bu çakra, duygusal seviyeleri dengelemekle ilgilenir. Sanskrit dilinde Anahatha olarak geçer.

Boğaz çakrası

Bu çakra, iletişim, iç kimlik ve telepati ile ilgilidir. Kutsal bilgi vermek için kullanılır. Sanskrit dilinde Visshuda olarak geçer.

Üçüncü göz

Bu çakra sizin sezgisel olarak görmenizi mümkün kılar. Duru görü, idrak, inanç ve gerçeğin anlaşılması ve analizi ile ilgilidir. Sanskrit dilinde Ajna olarak geçer.

Taç çakra

Bu kehanetle ilgili çakradır. Sanskrit dilinde Sahasrara olarak geçer. Bizi dış evrenle ve ruhsal enerjinin güç algılanan boyutlarıyla sürekli iletişim halinde tutar. Bu çakra tüm yaratımla bağlantılıdır. Kök çakra bizi bu Dünya’ya sıkıca ve güvenli.

Çakraları açmak ne işe yarar?

Bu sorunun en temel yanıtı, evrendeki yaşam enerjisi ile birlikte kozmik enerjinin vücudumuza akarak dengeli bir şekilde dolaşımını sağlamaktır. Böylece sebepsiz olan hayattaki başarısızlık ve şansızlıktan aynı zamanda anlamsız korku ve çevreyle olan iletişim sorunlarını kolaylıkla çözebilirsiniz.

Bizim şansızlık olarak nitelendirdiğimiz birçok olay esasında çakralarımızın tıkalı olmasından kaynaklanmaktadır. Bir vana gibi saat yönünde açılan enerji noktaları sizin yaşam akışınızı almanızı sağlar.

ThetaHealing yöntemiyle çakra açma çok daha pratik ve kolaydır. Başlangıç eğitiminden itibaren öğrenir ve uygularsınız.

Çakra açma yöntemi olarak, öncelikle çakralarınızın neden tıkandığını orada ki konuları tespit ediyorum. Burada tıkanma sebebini bulmak çok önemlidir. Yapılan seans sırasında hem kök inanç çalışmasıyla en alttaki konularınız değişiyor hem de sizler kendinizi yenilenmiş hissediyorsunuz.

Danışmanlık ve eğitimler için iletişime geçebilirsiniz

Ülkemizde ThetaHealing Seminerleri konusunda ilk akla gelen isim olan Reyhan İldaş, düzenli olarak online ve yüz yüze seminerler düzenlemektedir.

Reyhan İldaş ICF Koç ve Eğitmendir. Temel ve Yaşam Koçluğu eğitimleri yanısıra Theta Healing Eğitimlerini de Master düzeyde vermekte olup halen Göktürk Merkezli Olan İstanbul ofisinde Online ve Yüz Yüze eğitimler vermektedir.

24 modül uygulayıcılık ve 17 adet eğitmenlik setifikasına sahip olup tekniğin en üst sertifikasyonu olan Science&Master Eğitmenidir. Aynı zamanda ICF PCC Eğitmen ve Koç olarak da ICF Koçluk eğitimlerini İstanbul Göktürk’te bulunan ofisinde hizmet vermektedir.

Tüm Dünya ile bağlantı halinde olduğumuz bu günlerde danışmanlıklar ve seminerler Zoom Uygulama programı üzerinden olmaktadır. Seminerlerimiz için daha detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz

Bizi sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilir ve youtube kanalımıza abone olabilirsiniz.

Bir Yorum Yaz

error: Korumalı İçerik