Meditasyon binlerce yıl ötesine dayanan bir uygulamadır. Dünyanın her yerinde farklı formlarda kullanılmaktadır. Ancak modern bilim, meditasyonu son yıllarda ayrıntılı olarak inceleme başlamıştır. Dışarıdan bakıldığında, meditasyon yapan kişi derin derin nefes alıp veren veya bir cümleyi tekrarlayan biri gibi görünebilir ancak beynin içinde olanlar tamamen farklıdır. Modern teşhis ve görüntüleme teknikleri ile meditasyonun beyni ve zihinsel sağlığı olumlu yönde etkilediği görülmektedir.

Meditasyon, zihinsel ve fiziksel tekniklerin kombinasyonunu kullanarak zihne odaklanmayı ve zihni temizlemeyi içeren bir uygulamadır. Hayatın koşturmacası içinde insanın kendisini rahatlatması ve kaygıyı, stresi, anksiyete, depresyon veya stresi azaltması için meditasyon yapması faydalıdır. Ayrıca meditasyon yapmak düşünme, konsantre olma ve problem çözme yeteneğini geliştirmeye yardımcı olmaktadır.

Duygusal olarak çok daha iyi hissetmeye ve sorunların üstesinden kolaylıkla gelmeyi sağlar. Meditasyon yapmak rahatlamaya sebep olduğundan daha rahat bir uyku sağlayacaktır. Yüksek tansiyon ve kalp sağlığı içinde olumlu etkileri vardır.

Günlük Meditasyon Uygulaması

Meditasyon, her insan için değerli bir uygulamadır. Ancak her gün ne kadar meditasyon yapmanız gerektiğini bilmek her zaman çok kolay olmayabilir. Kısa süreler ile başlayıp sonrasında yavaş yavaş ilerlemek iyi bir fikirdir. Yavaş başlamak, başlarda istediğiniz sonuçları alamadığınızda hayal kırıklığına uğramanızı veya cesaretinizin kırılmasını önlemenize yardımcı olacaktır.

Başlarda kısa seanslarla başlayın, meditasyonlarınız geliştikçe süreyi giderek arttırabilirsiniz. İlk başladığınızda saatlerce meditasyon yapmaya çalışmak cazip gelebilir, ancak başlangıçta kendinizi çok zorlamamanız ve daha kısa sürelerde tutarlı bir şekilde pratik yapmak çok daha verimli olacaktır. Meditasyon seansınızdan sonra kendinizi tazelenmiş ve rahatlamış hissetmek hedefiniz olmalıdır. Yapacağınız meditasyonlar sizi bitkin veya yorgun hissettirmemelidir.

Meditasyon Nedir?
Meditasyon Nedir?

Meditasyonda ustalaşmanın biraz zaman alacağını unutmayın; bu nedenle, tüm faydalarını tecrübe etmek uzun zaman alırsa kendinizi kötü hissetmeyin. Bu durum son derece yaygındır ve sonuçları görmek zaman alsa bile asla cesaretinizi kaybetmemelisiniz.

Her sabah ve her akşam 15-30 dakika meditasyon yapın. Yemekten önce meditasyon yapmak en iyisidir. Sessiz bir yerde meditasyon yapmaya çalışmak çok daha konforlu olacaktır, ancak meditasyon yapacak sessiz bir yeriniz yoksa sorun değil. Gürültü meditasyona engel olmayacaktır.

Sessizce oturun, gözlerinizi kapatın ve bir dakika kadar hiçbir şey yapmayın. Düşünceler muhakkak aklınıza gelecektir ve bu çokta sorun değildir. Meditasyon sırasında düşüncelerin olması doğaldır. Düşünceler geldiğinde yavaşça zihninizi tekrar meditasyona getirmeye çalışın. Meditasyon bittiğinde uzanın ve 4-5 dakika dinlenin.

Meditasyon sırasında uyuyabilirsiniz ve bunda da bir sorun yoktur. Uykuya daldıktan sonra uyandığınızda birkaç dakika daha meditasyon yapın ve ardından uzanıp 4-5 dakika dinlenin.

meditasyon nedir2

Meditasyon Çeşitleri

Meditasyon yapmanın birçok yolu vardır. Tek bir yolu yoktur. Meditasyon birçok farklı biçim alabilmektedir. Bunlar;

Derin Düşünme: Zihnin dağılmasına izin vermeden bir soruya veya bir düşünceye odaklanmayı içerir.

Beden Merkezli Meditasyon: Buna beden taraması da denir. Vücudunuzun her yerinde hissedebileceğiniz hislere odaklanmayı içerir.

Duygu Merkezli Meditasyon: Bu meditasyon bir duygunuza odaklanmayı sağlar. Örneğin hayatınızda neyin sizi mutlu edeceğine odaklanmak gibi.

Hareketle Meditasyon: Doğru nefes almaya, nefesinizi tutmayı veya belirli vücut hareketlerini gerçekleştirmeyi içerir.

Mantra Meditasyonu: Yüksek sesle ve içinizden belirli bir cümleye veya sese odaklanmayı içerir. Bu meditasyon şekli tekrarlayarak gerçekleşir.

Farkındalık Meditasyonu: Zihninizin geçmiş ya da gelecekte hakkında endişelenmesine izin vermek yerine, şu anda olup bitine odaklanmak ile ilgilidir.

Görsel Meditasyon: Görebildiğiniz bir şeye odaklanmayı içerir. Bu gözlerinizle veya zihinsel bir görüntüye odaklanarak gerçekleşebilir.

ThetaHealing Nedir ve ThetaHealing Meditasyonu Nasıl Yapılır?

ThetaHealing yönteminin kurucusu Vianna Stabil kendi manevi felsefesini ve meditasyon türünü kuran ve dünya çapında bu felsefeyi öğreten bir manevi öğretmen ve şifacıdır. Yıllar önce kendi hastalığının iyileşmesine şahit olmuş ve inançlarımızın, duygularımızın bizi genetik ve ruh düzeyinde etkilediğini bulmuştur. Bu nedenle, neye nasıl ve neden inandığımızı, hayatımızdaki hastalıkları ve sorunları nasıl yarattığımızı anlayıp, istediğimiz gerçekliğe nasıl dönüştüreceğimizi keşfetmemize yardımcı olabilecek bir felsefe oluşturmuştur.

meditasyon nedir3

Peki beynimizi teta frekansına getirmek ve ThetaHealing meditasyonları yapmak bize ne kazandırır;

Duygusal sorunları ve geçmiş travmaları tedavi eder.

Fiziksel ve ruhsal hastalıkların tedavine katkı verir.

Korkular ve varsa fobilerinize son verir.

Bağımlılıklarınızdan ve kötü alışkanlıklarınızdan kurtulmak için yardımcı olur.

Yaratıcı ile olan bağlantınızı güçlendirir.

Kendinizde olan yaratıcı yanları tanımanıza ve farkındalığınızın arttırmasına katkı sağlar.

Kendinizle daha barışık ve pozitif olmanızı sağlar.

Hayallerinize ve hedeflerinize ulaşmak için yol gösterir.

Potansiyelinizin en üst seviyeye çıkmasını sağlar.

Ruh eşinizi nasıl bulacağınız konusunda yol göstericidir.

Bolluk, bereket ve zenginliğinizin oluşmasına veya artmasını sağlar.

Ülkemizde ThetaHealing Seminerleri konusunda ilk akla gelen isim olan Reyhan İldaş, düzenli olarak online ve yüz yüze seminerler düzenlemektedir.

reyhan ildas

Reyhan İldaş ICF Koç ve Eğitmendir. Temel ve Yaşam Koçluğu eğitimleri yanısıra Theta Healing Eğitimlerini de Master düzeyde vermekte olup halen Göktürk Merkezli Olan İstanbul ofisinde Online ve Yüz Yüze eğitimler vermektedir.

24 modül uygulayıcılık ve 17 adet eğitmenlik setifikasına sahip olup tekniğin en üst sertifikasyonu olan Science&Master Eğitmenidir. Aynı zamanda ICF PCC Eğitmen ve Koç olarak da ICF Koçluk eğitimlerini İstanbul Göktürk’te bulunan ofisinde hizmet vermektedir.

Tüm Dünya ile bağlantı halinde olduğumuz bu günlerde danışmanlıklar ve seminerler Zoom Uygulama programı üzerinden olmaktadır. Seminerlerimiz için daha detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz

Bizi sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilir ve youtube kanalımıza abone olabilirsiniz

Bir Yorum Yaz

error: Korumalı İçerik